ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Grönt ljus för H2 Green Steel – efter 18 månader

Uppdaterad: 01 juni 2023Publicerad: 01 juni 2023
Grönt H2 Green Steel
Henrik Henriksson, Ida Westberg och Bror Styren på H2 Green Steel. (Foto: H2 Green Steel)

H2 Green Steels stålverk i Boden har fått fullt miljötillstånd – redan efter 18 månader. “Detta är också en stor dag för Sverige”, säger Henrik Henriksson, VD på H2 Green Steel i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Mark- och miljödomstolen i Umeå beviljar H2 Green Steel fullt miljötillstånd för bolagets anläggning i Boden, för produktion av grönt stål, grönt järn och vätgas, skriver H2 Green Steel i ett pressmeddelande.

“Detta är en enormt viktig dag för oss på H2 Green Steel. Stora delar av bolaget har varit djupt involverade i att möjliggöra en så snabb och smidig process. Jag är oerhört stolt över lagandan och kompetensen som hela tiden präglat arbetet”, säger Henrik Henriksson, VD på H2 Green Steel.

Hela processen har bara tagit 18 månader från att ansökan skickades in till positivt beslut för bolaget. Detta trots att verksamheten är stor på hela 270 hektar, är komplex och klassas i miljöbalken som så kallad A-verksamhet. Sverige har under lång tid fått kritik från näringslivet på grund av långa tillståndsprocesser.

“Detta är också en stor dag för Sverige där vi på bolaget, tillsammans med alla andra inblandade instanser visar att det faktiskt går att ha snabba processer i komplexa tillståndsfrågor i Sverige”, säger Henriksson.

Läs även: H2 Green Steel i mångmiljardavtal

ANNONS
ANNONS
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här