RotorX har precis släppt sin Dragon, en flygande mini-eltaxi med ett säte och där du inte behöver licens för att flyga farkosten 30 meter över marken.

ANNONS

Låter kanske som en sci-fi film? En flygande drake, utan krav på licens där du kan ta dig fram över trädtopparna, 30 meter upp, i flygtider som varar 20 minuter.

RotorX släpper Dragon

Amerikanska RotorX har precis öppnat försäljningen av sin nya Dragon, där leveranserna förväntas ske i augusti 2023, berättar Robb Report.

Den nya flygande eltaxin kommer ha en topphastighet på cirka 100 kilometer i timmen, och även om det går att stiga till 30 meter över marken så är det kanske ändå säkrast att hålla sig strax ovanför marken – särskilt sedan det inte krävs licens för att ta en flygtur. Om olyckan skulle vara framme så har Dragon dock fallskärmar i konstruktionen.

RotorX kommer vidare erbjuda flygträning för potentiella kunder, och farkosten är inte tillåten att uppehålla sig i områden med mycket människor eller nära flygplatser.

Åtta propellrar

Dragon kommer ha åtta propellrar, som en oktokopter, där elmotorerna är drivna av litiumbatterier. Den styrs genom en joystick, men har även ett ”sensordrivet autolandningssystem” för säkerheten om nybörjare får problem under färden.

RotorX Dragon
Dragon kräver ingen licens för att flyga. (Foto: RotorX)

Vad hamnar då prislappen på? Om du passar på att förbeställa en Dragon så blir det billigare med 85 000 dollar, jämfört med 99 000 dollar, eller runt en miljon kronor, som är fullt pris.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Biltillverkare och flygande eltaxi går ihop – laddar för framtiden [Dagens PS]

Läs även: Lilium ska bygga 400 eldrivna taxiflyg per år [Dagens PS]