Dagens PS

Energibolaget gör nyemission – då rasar aktien

Minesto
(Foto: Minesto)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 26 feb. 2024Publicerad: 26 feb. 2024

Minesto har meddelat att de gör en nyemission för 120,5 miljoner kronor. Då dyker aktien drygt 40 procent på börsen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

”I slutändan ser man vem som simmar naken först när tidvattnet är lågt”, har den legendariske investeraren Warren Buffett sagt.

Havsenergibolaget Minesto (börskurs Minesto) satsar på en teknik som alstrar elkraft från just tidvatten – och nu behöver de hjälp av sina investerare. De vill ta in 120,5 miljoner genom en företrädesemission, före emissionskostnader. Teckningsperioden sträcker sig från 19 mars till 2 april, och utspädningen för de nuvarande aktieägare som inte deltar blir cirka 20 procent.

Villkoren för emissionen är att en aktie ger en uniträtt, och tolv uniträtter ger rätt att teckna en unit för 9 kronor. Varje unit består av tre nya aktier, samt en vederlagsfri teckningsoption TO 3.

Det ger en teckningskurs på 3 kronor per aktie. Vid börsstängningen i fredags handlades aktien till 6 kronor. Vid beskedet om emissionen på måndagsmorgonen gick det fort nedåt, aktien föll drygt 40 procent till nivån 3,50 kronor.

Bolaget har erhållit teckningsförbindelser och garantier på sammanlagt 83,1 procent av emissionen, skriver de i ett pressmeddelande.

Läs även: Daytraders: Här är börsens skräckaktier (Dagens PS)

Läs även: Skriande brist på folk med grön kompetens (Dagens PS)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS