Militärkuppen i Myanmar kostar Telenor miljarder i nedskrivningar. 

ANNONS

Telenors delårsrapport visar att bolagets underliggande ebitda-resultat före engångsposter för årets första kvartal hamnar på 13 015 miljoner norska kronor, vilket är i linje med analytikernas förväntningar.

Bolagets nettoomsättning blev 28 873 miljoner norska kronor och den organiska tillväxten var minus 1,6 procent.

Skriver ned med 6,5 miljarder

Telenors verksamhet i Myanmar har påverkats av militärkuppen som genomfördes i landet i februari och därför skriver bolaget ned hela värdet på Telenor Myanmar med 6,5 miljarder norska kronor.

Telenor väljer att exkludera Myanmar från sin prognos för 2021 och räknar med att det organiska ebitda-resultatet för året hamnar i linje med förra året.

Mobilförbud i Myanmar

Enligt Telenor har militärregimen i Myanmar sedan den 1 februari beordrat nätverksbegränsningar för alla teleoperatörer och sedan den 15 mars har regimen beordrat en nationell nedstängning av mobildata, enligt Telenor är längden på mobilförbudet ”högst osäker”, skriver e24.no.

ANNONS
ANNONS

e24.no skriver att om utvecklingen i Myanmar inte vänder, kan Telenors satsning i landet bli bolagets andra nederlag i Asien, efter tappet på cirka 25 miljarder norska kronor i Indien 2017.

Läs mer: 5g-auktionen över på nolltid