Dagens PS

Peab: Aktie och bolagsfakta

Peab flagga
(Foto: TT).
Erik Rubio
Erik Rubio
Uppdaterad: 26 jan. 2024Publicerad: 12 nov. 2023

PEAB är en framstående aktör inom bygg- och anläggningsbranschen samt ingenjörstjänster med en stark närvaro i Norden.

Kursgraf Peab

ANNONS
ANNONS

Bolaget grundades 1959 och har sedan dess etablerat sig som en pålitlig och ansvarstagande partner inom byggsektorn. PEAB är känt för sin höga kompetens, professionella utförande och fokus på hållbarhet.

Förvärv och diversifiering

Under 2000-talet fortsatte PEAB att växa och diversifiera sin verksamhet. Bolaget förvärvade flera företag inom olika branscher, inklusive anläggningsarbete, fastighetsutveckling och industriservice. 

Med en stark regional närvaro i Sverige, Norge, Finland och Danmark är PEAB involverat i en rad olika projekt, inklusive bostäder, kommersiella fastigheter, infrastruktur och anläggningar. Bolaget har en imponerande portfölj av framgångsrika projekt och har vunnit flera utmärkelser för sitt arbete inom byggbranschen.

Teknisk analys Peab

Teknisk analys fokuserar på rörelser i aktiehandeln för att avgöra om en aktie är köpvärd eller inte.

Läs mer om teknisk analys här.

PEAB och hållbart byggande

PEAB strävar efter att vara en ledande aktör inom hållbart byggande och integrerar miljöaspekter och socialt ansvar i alla sina projekt. Bolaget är engagerat i att minska sin miljöpåverkan genom att använda energieffektiva lösningar och bygga gröna och hållbara byggnader.

Med sin gedigna erfarenhet och kompetens har bolaget etablerat sig som en betrodd partner för både offentliga och privata kunder. Bolaget har sitt huvudkontor i Förslöv. VD för bolaget är Jesper Göransson och ordförande är Anders Runevad. De är noterade på NASDAQ OMX Stockholm Large Cap.

Läs mer på deras hemsida här.

Läs mer om Peab

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt om aktien

ANNONS