Dagens PS

Epiroc A: Aktie och bolagsfakta

Epiroc Grävmaskin
Epiroc (Foto: TT)

Epiroc är en global ledare inom innovativa lösningar för gruv- och anläggningsindustrin. Bolaget bildades som en fristående enhet från Atlas Copco 2018 och har sedan dess utvecklat en stark närvaro inom sektorn.

Kursgraf Epiroc A

ANNONS
ANNONS

Epiroc och Atlas delar historia

Bolagets historia kan spåras tillbaka till 1873 när Atlas Copco grundades. Vidare delar Epiroc och Atlas Copco sin historia fram till den 18 juni 2018 då Epiroc delades ut till Atlas Copcos aktieägare och blev ett fristående börsnoterat bolag.

Bred kundbas

Under åren har bolaget blivit känt för sin höga kvalitet och innovativa produkter inom gruv- och anläggningsutrustning. Med avknoppningen av Epiroc fokuserar bolaget nu uteslutande på att utveckla avancerade teknologier och lösningar för att möta de specifika behoven hos gruv- och anläggningsindustrin. Kunderna är allt från globala jättar inom tillverkningsindustrin till små- och medelstora företag.

Teknisk analys Epiroc A

Teknisk analys fokuserar på rörelser i aktiehandeln för att avgöra om en aktie är köpvärd eller inte.

Läs mer om teknisk analys här.

Omfattande produktportfölj

Med sin globala närvaro är företaget aktivt i mer än 150 länder runt om i världen. Bolaget erbjuder en omfattande produktportfölj som inkluderar borrutrustning, underjords- och ytbrytningsmaskiner, gruvlastare, gruvtruckar och mycket mer. Dessa produkter är utformade för att förbättra effektiviteten, produktiviteten och hållbarheten inom gruv- och anläggningssektorn.

Helena Hedblom är VD för Epiroc. Hon har innehaft positionen sedan den 1 mars 2020. Epiroc handlas på Large Cap Stockholm. Ordförande är Ronnie Leten. Bolaget har en A och B aktie.

Läs mer på deras hemsida här: https://www.epirocgroup.com/se

Läs mer om Epiroc A

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt om aktien

ANNONS