Dagens PS

Warren Buffett stuvar om: Här har han köpt

Buffett
Warren Buffett har inte legat på latsidan under slutet på 2023. Flera köp och försäljningar har gjorts. Dessutom slår han till med rekordvinst för helåret(Foto: TT)
David Ingnäs
David Ingnäs
Uppdaterad: 19 feb. 2024Publicerad: 19 feb. 2024

Börsoraklet från Omaha, världens kanske mest framgångsrika investerare har möblerat om i portföljen. I två aktier har Buffett köpt mer.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Att ta rygg på investerar-gurun Warren Buffett har visat sig framgångsrikt för många investerar världen över som Dagens PS skrivit om tidigare. Nu har hans investmentbolag Berkshire Hathaway avslöjat vad man köpt och sålt i aktieportföljen under 2023 års sista kvartal berättar flera medier.

Sålt av i Apple

Mest uppmärksamhet fick kanske det faktum att Buffett valt att hyvla av en del av innehavet i sitt nästa största innehav Apple som bland annat CNN rapporterade.

10 miljoner Apple-aktier må låta mycket men motsvarar för börsoraklet endast en procent av deras totala Apple-innehav som fortfarande uppgår till hissnande 174 miljarder US dollar. Buffett har också varit tydlig med att han ser bolaget som ett av deras bästa innehav.

Däremot verkar Omaha-legendaren tro mindre på film och skrivare. I Paramount och HP sålde man 38 respektive 77 procent av sitt innehav under kvartalet rapporterar Investors.

Nytt hemligt aktieköp på gång?

Men mer intressant är kanske var Warren Buffett ser chans till tillväxt? Inga helt nya aktier verkar har adderats till investmentbolaget under avslutningen av 2023.

Däremot ökade börsoraklet i tre befintliga innehav; Energibolaget Chevron, Occidental Petroleum samt radiosatellit-bolaget Sirius XM Holdings. I den sistnämnda ökades positionen med 316 procent.

ANNONS

Mest spännande är kanske att det samtidigt ryktas om att ett nytt större köp kan vara på gång i kölvattnet av att Buffett fått loss pengar från Apple-försäljningen. Sedan tidigare sitter man också på en stor kassa redo att användas när läge uppstår.

Ryktet späddes på ytterligare av att Berkshire Hathaway fått dispens av den amerikanska Finansinspektionen att hålla information konfidentiell i ett nytt potentiellt köp skriver bland annat Morningstar.

Läs mer:

23 svenska aktier skräddarsydda åt Buffett

Så investerar Warren Buffett – fem trumfkort

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS