Warren Buffett tycks vara lite immun mot nedgångar och kriser – hans investeringskonglomerat trummar på fint i marknadsoron.

ANNONS

Under årets tredje kvartal ökade Berkshire Hathaway, som 92-årige Wall Street-oraklet Warren Buffett står bakom, rörelseresultatet med 20 procent jämfört med samma period i fjol.

Det rapporterar CNBC och uppger att det Omaha-baserade företaget redovisar ett rörelseresultat på 7,761 miljarder dollar i Q3 i år.

En ”solid vinst”, skriver den amerikanska nyhetskanalen om resultatet ”trots stigande recessionsrädsla”.

Under årets tredje kvartal spenderade Berkshire Hathaway 1,05 miljarder dollar på återköp av aktier.

Under de nio första månaderna 2022 har konglomeratet – som äger en myriad av företag – köpt tillbaka aktier för 5,25 miljarder dollar, framgår det.

ANNONS
ANNONS

Nu ska det i ärlighetens namn sägas att Berkshire gjorde en nettoförlust under tredje kvartalet.

Den uppgick enligt CNBC till 2,69 miljarder dollar och kan jämföras med en vinst på 10,34 miljarder dollar under motsvarande tid 2021.

Förlusten nu förklaras med att Berkshire drog ner på sina investeringar till följd av marknadsturbulensen.

Under det redovisade tredje kvartalet gjorde Buffetts konglomerat, enligt CNBC, en förlust på sina investeringar på 10,1 miljarder dollar och i år uppges nedgången i investeringarna uppgå till totalt 63,9 miljarder dollar.

Warren Buffett, luttrad och omvittnat legendarisk i New Yorks finanskvarter, har tidigare sagt att investeringsförluster under ett visst kvartal är ”vanligtvis meningslösa” att över huvud taget bry sig om.

ANNONS
ANNONS

Det är också så, skriver CNBC, att Berkshires A-aktier med råge överträffat börsindex i år.

På den nu aktuella Q3-rapporten backade A-aktien i Berkshire med blygsamma 0,6 procent.

Läs även: Warren Buffetts favorit snubblande nära rekord [Dagens PS]