Dagens PS

Warren Buffett satsar på aktier – 600 miljarder i år

Warren Buffet satsar på aktier – 600 miljarder i år
Legendariske Warren Buffet och hans Berkshire Hathaway har hittills i år lagt mer på aktier än de tre föregående åren tillsammans. Foto: TT
Mia Jacobs
Mia Jacobs
Uppdaterad: 18 aug. 2022Publicerad: 17 aug. 2022

Warren Buffett och hans Berkshire Hathaway har hittills i år satsat drygt 600 miljarder kronor på aktier. Det är mer än de tre föregående åren sammanlagt, och det verkar inte som om det är slut än.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Legendariske Warren Buffett och hans team satsar hårt på aktier i år. Under första halvåret 2022 spenderar Berkshire Hathaway ungefär 57 miljarder dollar (592,5 miljarder kronor) på aktier, och det är mer än de tre föregående åren tillsammans.

Warren Buffett höll hov

Dagens PS har tidigare rapporterat om Warren Buffetts favoriter, och om de innehav Berkshire Hathaway etablerat i bland annat Chevron och Activision Blizzard. Man har satsat 1,7 miljarder dollar (drygt 17,6 miljarder kronor) i Occidental Petroleum-aktier sedan slutet av juni, skriver Insider.

När Warren Buffett och hans partner Charlie Munger höll hov i våras, något som Dagens PS rapporterat om, sa de att de helt enkelt hittat aktier som är attraktiva, och det förklarar de stora investeringarna.

Köp billigt – sälj dyrt

Det tidigare rekordet för Berkshire för aktieinköp på ett år är från 2018. Då köper man för 43 miljarder dollar (knappt 447 miljarder kronor), enligt Insider.

Buffett är känd för att samla på sig kontanter när det är aktieboom. När sedan priserna sjunker och företagen söker investerare slår han till. Det var exakt så han agerade efter it-kraschen, och under finanskrisen, skriver Insider.

När nu inflationsskräck och recessionsrädsla, krig och pandemi vänt aktiemarknaden nedåt är det precis rätt tid för Warren Buffett att köpa aktier.

Läs även: Expert manar till lugn – aktiemarknaden vänder inte ännu 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS