Dagens PS

Så har Warren Buffett stuvat om portföljen

Warren Buffet har gjort justeringar i aktieinnehavet. (Nati Harnik, AP / TT)
Malin Beeck
Malin Beeck
Uppdaterad: 17 feb. 2022Publicerad: 16 feb. 2022

Warren Buffett har fortfarande 70 procent av kapitalet i Berkshire Hathaway bundet i fyra stora aktieinnehav. Men i resten av portföljen skedde några stora förändringar – och ett riktigt lyckokast – under fjärde kvartalet. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Warren Buffetts fond Berkshire Hathaway har 70 procent av kapitalet bundet i fyra aktier – och så har det sett ut under en lång tid. Det rör sig om Apple, Bank of America, American Express och Coca Cola.

Det innehavet såg inga större förändringar under fjärde kvartalet 2021. Men i de övriga 30 procenten av aktieinnehavet skedde vissa förändringar, enligt CNBC.

Dels ökade Buffett i sitt innehav i oljejätten Chevron med 33 procent jämfört med föregående kvartal, dels skar han ner på aktieinnehavet i kreditkortsföretag. Innehavet i Mastercard gick ned med 7 procent och i Visa med 13 procent.

Satsningen på energibolaget Chevron handlar helt enkelt om en övertygelse om återhämtningen i ekonomin, skriver CNBC. Aktien gick också upp med 16 procent jämfört med motsvarande period förra året.

Ett inte lika stort, men ändå omtalat innehav, är Berkshire Hathaways uppköp av aktier i spelbolaget Activision Blizzard i fjärde kvartalet. Där lyckades Buffett pricka in ett uppköp före den stora affären med Microsoft.

Aktier för 14,7 miljoner dollar blev det, som efter Microsofts uppköp gav 22,5 procent i värdeökning.

Berkshire Hathaway har också gått in i det brasilianska fintechbolaget Nu Holdings med 500 miljoner dollar, enligt CNBC.

Läs också:

ANNONS

Warren Buffett drar fortsatt in pengar – diversifierad portfölj
Warren Buffett tjänar miljarder på Apples värdering

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS