Indexen på Wall Street klättrade på torsdagen. Investerare förväntar sig att Fed kommer ta en paus i räntehöjningarna inom kort.

ANNONS

Det såg ljust ut på Wall Street på torsdagen där samtliga tre index visade gröna siffror. S&P 500 stängde upp med 0,6 procent, Dow Jones med 0,4 procent och Nasdaq Composite steg mest av indexen med 0,7 procent, berättar CNBC. 

Det gick fortsatt bra för chip-aktier, och även techaktier som Amazon och Apple ökade.

Fed pausar räntehöjningar

Det ser ut som att investerare nu tror att Fed kanske kommer pausa räntehöjningarna vilket får Wall Street att spurta. Om det skulle bli en höjning på 25 punkter vid nästa möte i maj så tror marknaden att det blir den sista, för att centralbanken sedan ska avsluta höjningarna till sommaren, skriver WSJ.

Inflationen alltför hög

Samtidigt är inflationen fortfarande alltför hög för att Fed ska kunna slappna av. Bankkrisen kan dock ha gett medvind till kampen mot inflationen, men det är fortfarande ingen som vet med säkerhet hur centralbanken kommer spela sina kort i maj.

”Inflationen är fortfarande för hög och de senaste indikatorerna förstärker min uppfattning att det finns mer arbete att göra för att få ner inflationen till målet på två procent som är förknippat med prisstabilitet”, uppger Susan Collins på Federal Reserve i Boston, skriver Reuters.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Stubinen tänd – Kinas banker i nödläge: Obetalda lån [Dagens PS]

Läs även: Wall Street stänger på plus efter skakig fredag [Dagens PS]