Wall Street tror att Elon Musk kanske överskattar sin förmåga när han nu blir vd för Twitter. Sedan tidigare är han högsta chef för Tesla, SpaceX, Neuralink och Boring Company.

ANNONS

Elon Musk blir Twitters nya vd, enligt honom själv. När Teslabossen efter mycket om och men köper Twitter får hela företagsledningen sparken. Nu tar han alltså över styret, men analytikerna på Wall Street är inte alls säkra på att det är ett klokt drag, enligt Reuters, vilket Dagens PS tidigare rapporterat om.

Musk ger alla sparken

Musk har sedan han tog över företaget sopat rent på chefspositionerna. Enligt uppgifter till Reuters uppger personalen på Twitter att de inte hört mycket från Musk och hans team. De använder nyhetskanaler för att försöka få veta vad som händer.

Musk har också gett hela Twitters styrelse sparken, och är nu ordförande och ende styrelseledamot.

Tesla rasat efter Twitterbud

Tesla har tappat en tredjedel av värdet sedan Elon Musk lade sitt bud på Twitter i våras. Och experterna på Wall Street är inte alls säkra på att han kommer att klara av att leda alla företagen utan att det påverkar dem negativt.

”Man måste vara orolig för att vi kanske inte får så mycket fokus på Tesla som tidigare eftersom Twitter är ett stort projekt för honom”, säger Dennis Dick, Triple D Trading enligt Reuters.

Tesla satsar just nu på att bygga upp produktionen på de två jättefabrikerna i Texas och Tyskland, och företaget står också inför ökad konkurrens.

Elon Musk kan jonglera rollerna

Det finns också risk för att Tesla påverkas om Musk väljer att släppa in tidigare avstängda användare på Twitter. Om det blir i positiv eller negativ riktning får framtiden utvisa.

”Köpet av Twitter kan skrämma iväg en del kunder, men samtidigt tror vi att det kan öppna för nya kunder”, säger forskningsanalytikern Garrett Nelson, CFRA.

ANNONS
ANNONS

Nelson är en av dem som tror att Musk kan hantera situationen.

”Om någon är kapabel att klara av jonglerandet är det Elon”, säger han.

Läs även: Stephen King om Twitter: ”Fy fan, de borde betala mig” [Dagens PS]

Läs även: Twitteranställda flyr inför Elon Musk-köp [Dagens PS]