ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Har Elon Musk tagit sig vatten över huvudet?

Uppdaterad: 01 nov. 2022Publicerad: 29 okt. 2022
Elon Musk
Fixar du det här, Elon? Ja, säger en del experter medan andra tvivlar. (Foto: TT)

Analytiker och investerare funderar nu om Elon Musk med Twitter-köpet tagit på sig mer än han klarar av – men alla är inte oroliga för det.

ANNONS
ANNONS

Det här skriver Reuters med anledning av att Elon Musk redan är operativ chef för både elbilsjätten Tesla och rymdföretaget SpaceX.

Musk har grundat och driver även hjärnchip-startupen Neuralink och infrastruktur- och tunnelbyggeföretaget The Boring Company.

Nu är han tillfrågad om han vill bli tillförordnad chef för Twitter sedan han sparkat Twitter-vd:n Parag Agarwal och flera andra toppchefer på det sociala medieföretaget.

Dennis Dick, detaljhandlare på Triple D Trading, är en av de som tvivlar på att Musk mäktar med allt ansvar för de amerikanska storföretagen och säger enligt Reuters att den oro som många investerare känner är rimlig.

“Twitter kommer att bli ett stort projekt för honom”, säger Dennis Dick och menar att risken finns att mindre fokus nu hamnar på Tesla.

Till saken hör att Tesla skalat upp sin verksamhet rejält med de två megafabrikerna i Texas, USA, och utanför Berlin, Tyskland.

Samtidigt ökar konkurrensen från rivaler som Ford och General Motors på hemmaplan USA.

Sedan Elon Musk i april i år gick ut med erbjudandet om att köpa Twitter har Tesla förlorat nästan en tredjedel av sitt börsvärde.

Bolaget uppges ha tappat dubbelt så mycket som jämförelseindexet på USA-börsen, S&P 500.

Alla tvivlar inte på att Elon Musk fixar att leda sina många företag.

CFRA Research-analytiker Garrett Nelson säger att om det är någon som klarar att jonglera som boss mellan de olika jättarna, så är det Elon Musk, anser han, berättar Reuters.

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS