Wall Street tar glädjeskutt efter USA:s jobbsiffror

Uppdaterad: 03 juni 2023Publicerad: 03 juni 2023
Wall Street tar glädjeskutt efter USA:s jobbsiffror
Veckan slutar med ett glädjeskutt på New York-börsen. Bild: Pixabay

Wall Street stänger uppåt när veckans handel avslutas. Dow Jones har bästa dagen sedan i januari, och Nasdaq sin sjätte raka vecka med plussiffror.

ANNONS
ANNONS

Veckans handel på Wall Street avslutas med gröna siffror efter att marknaden reagerar positivt på besked om överraskande arbetsmarknadssiffror, något Dagens PS tidigare rapporterat om.

Lättnad efter skuldtaksdrama

Den positiva trenden på Wall Street hänger förstås också ihop med att dramat kring USA:s skuldtak äntligen är över.

När New York-börsen stänger på fredagen är Dow Jones upp 2,12 procent enligt CNBC. S&P 500 stiger 1,45 procent, och tekniktunga Nasdaq 1,07 procent.

ANNONS
ANNONS

Kort vecka på Wall Street

Det innebär att handelsveckan på Wall Street, som förkortades av att USA firade Memorial Day 29 maj, går i grönt för samtliga stora index.

Dow Jones är upp 2 procent upp för veckan, S&P 500 1,8 procent och Nasdaq har sjätte veckan i rad med en ökning, 2 procent upp.

Lockar privata investerare

“Det imponerande rallyt för aktier fortsätter att locka privata investerare till marknaden”, säger Mark Hackett, chef för investeringsforskning på Nationwide enligt Bloomberg.

“Investerare har spenderat en stor del av de senaste tre åren besatta av Fed, inflation och löner, och nu har volatiliteten runt de rapporterna minskat och reflekterar en mindre känslostyrd marknad.”

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och börsen? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs även: Fastighetsfrossa på börsen – stänger veckan uppåt 

Läs även: SBB: Ilija Batljan avgår – aktien rusar på börsen 

ANNONS
ANNONS