Gröna siffror fick avsluta sista torsdagen i mars – Stockholmsbörsen stängde på plus och klädjätten H&M glänste hela dagen.

ANNONS

Den sista torsdagen i mars visade inga tecken på en annalkande vår – då dök det upp knallgröna färger på Stockholmsbörsen som ett välkommet vårtecken.

Vid stängning  var nämligen Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index upp 2,4 procent och storbolagsindexet OMXS30 steg 2,3 procent.

H&M glädjerusade

Dagens största snackis var annars klädjätten H&M, som tokrusade på börsen efter att ha redovisat ett rörelseresultat på 725 miljoner kronor för det senaste kvartalet. Det går tvärtemot vad många hade räknat med – en miljardförlust.

Bolaget har konsoliderat andrahandsplattformen Sellpy i koncernen. Det har gett en positiv resultateffekt på cirka 1 miljard kronor – vilket Dagens PS kunde rapportera i morse.

I börsens glädjeyra steg H&M:s aktie dramatiskt och var vid stängning upp med 16,3 procent.

ANNONS
ANNONS

Mer glädjeyra…

Ett annat företag som hade en fin börsdag var forskningsbolaget Egetis Therapeutics, som steg 38,5 procent på Stockholmsbörsen.

Detta efter att Bloomberg hade rapporterat om att bolaget jobbar med rådgivare för att bedöma intresset från potentiella köpare. Därefter bekräftade bolaget att det förs diskussioner kring ett potentiellt bud med ”vissa externa parter”. Det rapporterar Dagens Industri. 

IT-återförsäljaren Dustin var upp 12,8 procent efter rapportsläppet på onsdagen. Analyshuset Kepler Cheuvreux har skruvat upp sin riktkurs för aktien och Handelsbanken har gett den en köpstämpel.

Få förlorare

Dagen bjöd på få förlorare: Essity (som handlades exklusive rätt till utdelning), Tele2 och Telia, vilka hade nedgångar på 1 procent respektive 0,4 procent.

Även Paradox Interactive, som Dagens PS rapporterat om under dagen, stängde på minus. Aktien hade en nedgång på 4,2 procent på Stockholmsbörsen.

ANNONS
ANNONS

Läs även:

Tysklands inflation backar i mars [Dagens PS]

Spaniens inflation dyker – överraskar experter [Dagens PS]