Han har utsetts till världens bästa strateg, och är känd som en börsskeptiker. Men snart vänder marknaden, enligt Morgan Stanleys Mike Wilson.

ANNONS

Morgan Stanleys Mike Wilson, rankades som den bästa strategen på Wall Street i en undersökning och är en börsskeptiker som korrekt förutspådde årets nedgång. Nu tror han att björnmarknaden snart kommer att ta slut.

”Vi tror att björnmarknaden till slut kommer att vara över någon gång under första kvartalet”, säger han till Bloomberg.

Han förutspår att amerikanska aktier kan stiga när investerare nu ställer om till förväntningar framöver om sjunkande inflation och lägre räntor.

”Allt detta är föremål för revidering. Jag vill klargöra, om marknaden börjar handlas igen och S&P 500 blåser igenom 3 650 på nedsidan, kommer vi att vara ’bearish’ igen”, säger Mike Wilson till Bloomberg.

Även om han tror att björnmarknaden tar slut i början av 2023 så är allt inte guld och gröna skogar. Världens bästa strateg förutspår ett skakigt 2023, särskilt under andra halvåret.

”Vi är förmodligen mer ’bearish’ än de flesta för utsikterna nästa år. Men vi tror att det här taktiska rallyt kommer att bli tillräckligt stort för att försöka svänga om och handla på det.”

Wilsons åsikter är dock inte mainstream på Wall Street. Goldman Sachs strateger skrev till exempel i dagarna att de inte ser förutsättningarna för en vändning på marknaden, eftersom aktier inte fullt ut återspeglar den senaste ökningen av reala avkastningar och oddsen för en lågkonjunktur.

ANNONS
ANNONS

JPMorgan Chase & Co:s Marko Kolanovic, som har varit Wall Streets mest högljudda optimist i år enligt Bloomberg, sa att amerikanska aktier var redo för uppgångar i slutet av året, men tillade att han förväntar sig att 2023 kommer att bli ”en mer utmanande vinstbakgrund i förhållande till nuvarande förväntningar.”

Läs även: Analys: Inflationen här för att stanna [Dagens PS]

Läs även: Morgan Stanley: Därför blir det mer kyligt på börsen [Dagens PS]