Donald Trump klagar på det senaste beslutet från Federal Reserve att höja räntan och anser att Kina och Europa manipulerar sina valutor.

Enligt Donald Trump bör Fed ”göra det som är bäst för landet”, uttrycker presidenten i en intervju med Reuters. Presidenten avser fortsätta att klaga på den amerikanska centralbanken om man fortsätter att höja räntan, och anser att han bör få hjälp av centralbanken.

Enligt presidenten manipulerar Kina sin valuta samtidigt som européerna manipulerar euron. Samtidigt delger Trump att han inte är orolig över de potentiella ekonomiska effekterna för Europa efter det att USA infört tullar på Turkiet.

ANNONS
ANNONS

Trump nominerade Jerome Powell som efterträdare till tidigare Fed-chefen Janet Yellen tidigare i år. Centralbanken har höjt räntan fem gånger sedan Trump tillträdde sin post, varav två gånger sedan Powell blev Fed-chef.

Måndagens kommentarer sker mot bakgrund av att Fed håller ett möte inom ett par veckor för att då diskutera räntan. Marknaden väntar sig att räntan kommer höjas i september samt möjligen även senare i år.