Samtliga index på USA-börsen steg på måndagen som ett resultat av en svagare dollar och förhoppningar om att inflationen har nått sin topp.

ANNONS

All tre stora index gick upp på USA-börsen, där Dow Jones klättrade 0,7 procent, Nasdaq med 1,3 procent och S&P 500 gick upp 1,1 procent, uppger Di.

Energisektorn visade starka siffror där bolag som Exxon Mobil och Chevron steg med 1,6 respektive 1,2 procent.

Aktierna steg som ett resultat av en svagare dollar och ett växande förtroende för att inflationen har nått toppen, skriver CNBC.

Inflationsrapport släpps inom kort

Uppgångarna kommer inför en viktig inflationsrapport som släpps inom kort.

Läkemedelsbolaget Bristol-Myers Squibb såg sin aktie stiga med drygt 3 procent sedan bolagets behandling för psoriasis har blivit godkänd. Apples aktie gick ännu bättre – med 3,9 procent – sedan den nya modellen Iphone 14 är populär hos konsumenterna.

USA-börsen glider på framgångar i Ukraina

Investerare verkar nöjda över dollarns nedgång och de senaste framgångarna i Ukraina. De är även optimistiska inför augustirapporten för konsumentprisindex som släpps under tisdagen.

ANNONS
ANNONS

”Kombinationen av de något överraskande framgångarna i Ukraina, och möjligheten till en mycket gynnsam inflation som kanske till och med visar en nedgång för förra månaden, kan försätta oss i ett fortsatt rally”, säger Phillip Toews, vd från Toews Asset Management.

Läs även: Goldman Sachs sparkar hundratals – nedgång Wall Street [Dagens PS]