USA-börsen återhämtade sig på tisdagen efter en trög start på veckan, där samtliga stora index steg.

ANNONS

Dow Jones Industrial Average steg med 1,45 procent och S&P 500 klättrade med 1,61 procent. Nasdaq Composite gick upp med 2,15 procent under tisdagen, rapporterar CNBC.

Bankaktier stiger på USA-börsen

Det bryter den nedåtgående trenden för S&P 500 under de senaste två veckorna. Samtidigt pekar bankaktier uppåt när det nu står klart att räntorna höjs. Citizens Financial steg kraftigt med 6,8 procent och JPMorgan med över 2 procent.

Även inom teknikaktierna såg det positivt ut på tisdagen, där Disney och Netflix klättrade 3,2 procent medan Microsoft och Alphabet steg 1,7 respektive 1,8 procent.

Sänkta energipriser höjer indexen

Energipriserna, där både olja och naturgas har sjunkit kraftigt, ser ut att ha hjälpt till att höja indexen menar Angelo Kourkafas, investeringsstrateg på Edward Jones, som säger att nedgångarna i energipriserna kan ha gett en ”viss lättnad” för investerare som är oroliga för inflationen.

Även inom resebranschen ser det bättre ut än på länge. Maskmandatet för amerikanska flygbolag hävdes efter ett domstolsbeslut på måndagen vilket resulterade i att American Airlines-aktien flög iväg med 5 procent och United med 4,5 procent.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Därför flyr investerare kinesiska aktier [Dagens PS]