ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Uppstickaren får banktillstånd: "Kan accelerera"

Uppdaterad: 29 maj 2023Publicerad: 29 maj 2023
banktillstånd
Qred blir bank. (Foto: Skärmdump från Qred)

Fintechbolaget Qred blir nu en bank – de har fått beviljat banktillstånd, så kallad bankoktroj, av Finansinspektionen.

ANNONS
ANNONS

Ansökan om bankoktroj, ett tillstånd från regeringen att ta emot pengar från allmänheten genom inlåning, lämnades in av Qred i oktober 2022 och har nu godkänts av FI.

“Banktillståndet markerar ytterligare en stor milstolpe och vi närmar oss drömmen vi hade när Qred startade för åtta år sedan. Jag är mycket glad över att ansökningsprocessen har varit så effektiv och smidig. Som bank kan vi accelerera vår europeiska expansion, eftersom marknader som kräver en banklicens nu är upplåsta”, säger Qreds vd Emil Sunvisson i ett pressmeddelande.

Bolaget grundades 2015 och har ett fokus på lån till småföretag med verksamhet i Norden och Benelux-länderna. Tillstånd att bedriva betaltjänster erhölls från FI 2020.

” Att bli bank är en del av den plan som vi satt tillsammans med Nordic Capital. Vårt fokus kommer fortsatt vara snabb och lönsam tillväxt när vi utmanar de traditionella bankerna med enklare och smartare produkter för att stödja europeiska småföretag”, säger Emil Sunvisson.

Läs även: Kaxig bankrival spränger miljardgräns

ANNONS
ANNONS
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS