Att välja bort Stockholmsbörsen har blivit allt vanligare för svenska succébolag. Enligt uppgifter till CNBC väntas nu ytterligare ett svenskt snabbväxande bolag söka sig till USA för sin börsnotering.

ANNONS

Dagens PS har tidigare rapporterat om att den svenska veganmjölkstillverkaren Oatly är backade av en uppsättning högprofilerade investerare – som riskkapitalgiganten Blackstone och Oprah Winfrey.

Nu uppger källor med insyn i bolaget att Oatly planerar en börsnotering på New York-börsen under 2021, rapporterar CNBC.

Väntas att genomföra en nyemission

Enligt uppgift ska processen vara påbörjad och Oatly har redan anlitat finansiella rådgivare för att sköta noteringen.

I samband med bolagets börsnotering väntas Oatly också att genomföra en nyemission på 1 miljard dollar, cirka 8 miljarder kronor.

Uppgifter gällande bolagets värdering har inte framkommit utöver att det väntas att variera beroende på coronapandemins effekter.

Väljer bort Stockholmsbörsen

Om uppgifterna stämmer är Oatly en i ledet av svenska bolag som väljer bort Stockholmsbörsen för att noteras i USA.

Utöver Spotify som noterades i New York för 2018 listades King Entertainment – bolaget bakom CandyCrush – i USA innan bolaget köptes upp av Blizzard Activision.

ANNONS
ANNONS

Sebastian Siemiatkowski, vd för betalningsjätten Klarna, har också sagt att han blickar mot New York för en potentiell börsnotering.

Läs mer: Pandemieffekt – ovanligt många börsnoteringar 2020