Dagens PS

Undervärderade aktier – som inte är AI

Bilden visar handlare på Wall Street. Intressanta aktier finns inte bara inom AI och techsfären.
Analytiker rekommenderar aktier som inte är AI eller techföretag. (Bild: Richard Drew)
Pontus Staunstrup
Pontus Staunstrup
Uppdaterad: 10 juli 2024Publicerad: 10 juli 2024

Om du är på jakt efter intressanta aktier, som inte finns inom AI eller högteknologi, finns det några rekommendationer som är värda att titta närmare på.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det pratas mest techföretag och “de fantastiska sju” i aktievärlden just nu. Finns det då inga aktier värda att titta närmare på som inte håller på med AI?

Jodå, det finns analytiker som tycker det är mer intressant att undersöka andra branscher och företag. Här kommer några tips.

JP Morgan har identifierat tre branscher där aktierna inte fått tillräcklig uppmärksamhet under första halvåret, enligt Business Insider.

Det är halvledare, järnväg och paket, samt renoveringar, så kallat home improvement.

Redo att lossna

Enligt JP Morgans analytiker är aktierna i de här branscherna som spiralfjädrar – hårt tillbakahållna nu, men redo att fara iväg.

Halvledare är kanske enklast att förstå. Det finns en rad industrier utanför AI som behöver dem, från konsumentelektronik till specialiserade produkter.

Tågtrafik och paketleverantörer är andra företag som kan lyfta om konsumtionen lossnar till hösten. Samma sak med renovering och upprustning. En räntesänkning kan få amerikanerna att öppna plånboken igen för att ta hand om sina hus.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Välbekanta namn

Om du istället vill fokusera på undervärderade blue chip-företag har Market Insider tre tips som kan vara värda att titta närmare på.

Ingen AI inom synhåll här heller.

Newmont, störst i världen på guldbrytning, har en aktie som mest stått stilla senaste året. Men om den sedan länge motsedda räntesänkningen från Federal Reserve kommer kan guldpriset ta fart igen.

Olja och läkemedel

Merck är en av världens läkemedelsjättar. Aktien har stått stilla, men företaget har flera intressanta mediciner som genomgår testning just nu. Inte minst inom cancervård.

Oljejätten Chevron är det sista tipset. Priserna på råolja har ökat något och även här kan en räntesänkning sätta fart på efterfrågan. Det är ekonomiskt starkt och har bra cashflow.

Läs också:

ANNONS

Analytiker dissar AI och Nvidia: Värdelöst och övervärderat. Dagens PS

Börsprofilerna listar: sommarens fem hetaste aktier. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Pontus Staunstrup
Pontus Staunstrup

Skribent med lång erfarenhet inom marknadsföring, som bevakar den globala ekonomin, börs/finans samt ny teknologi.

Pontus Staunstrup
Pontus Staunstrup

Skribent med lång erfarenhet inom marknadsföring, som bevakar den globala ekonomin, börs/finans samt ny teknologi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS