När Jack Dorsey nu kliver åt sidan som vd för Twitter kliver Parag Agrawal fram och tar över. Agrawal har suttit i Twitters styrelse, och är före detta teknisk chef för bolaget.

ANNONS

Jack Dorsey kommer att sitta kvar i Twitters styrelse till nästa år när hans mandatperiod tar slut, enligt företaget.

”Jag har beslutat mig för att lämna Twitter för att jag tror att företaget är redo att gå vidare utan sina grundare”, säger Dorsey i ett uttalande från företaget. ”Jag har stort förtroende för Parag som Twitters vd. Hans jobb under de senaste tio åren har varit omvandlande. Jag är djupt tacksam för hans skicklighet, hans hjärta, och hans själ. Det är dags för honom att leda”, säger Jack Dorsey enligt NBC.

Parag Agrawal är 37 år, och född i Indien. Han tillhör inte gänget av kändis-ledare, där Jack Dorsey tillsammans med Metas Mark Zuckerberg och Teslas Elon Musk räknas in.

Ingen kändis-vd

Just Agrawals relativa anonymitet och solida tekniska bakgrund verkar vara vad Twitters största investerare letat efter när företagets nästa kapitel ska skrivas. Jack Dorsey har pressats att avgå av stora investerare, som Elliot Management.

När Twitters nya ledning presenterades på måndagen stöttade enligt NBC Elliot Management besluten. Agrawal blir som sagt vd, och Bret Taylor, nuvarande chef för försäljning, blir styrelseordförande.

”Twitter är det världsledande mediumet för direkt kommunikation och engagemang, och vårt samarbete med Jack och företaget under de två senaste åren har varit produktivt och effektivt, säger Jesse Cohn och Marc Steinberg från Elliott i ett gemensamt uttalande.

”Vi uppdaterade nyligen vår strategi för att kunna nå ambitiösa mål, och jag tror att den strategin är modig och rätt”, säger Parag Agrawal i ett e-postmeddelande till de anställda. ”Men den kritiska utmaningen är hur vi ska arbeta för att genomföra den, och leverera resultat – det är så vi gör Twitter till det allra bästa det kan vara för våra kunder, aktieägare och för var och en av er”.

ANNONS
ANNONS

Agrawal och Twitter har en hel del utmaningar, där en är att Twitter växer långsamt inom de yngre målgrupperna, som i stället använder TikTok och Instagram. Företaget kämpar också mot spridande av falsk information och hat på plattformen.

Läs även: Jack Dorsey: Hyperinflation kommer snart att drabba världen  [Dagens PS]

Läs även: Twitterinlägg sålt för en miljon per bokstav [Dagens PS]