Donald Trumps mediaplattform ”Truth Social” skulle ha lanserats i november men blir nu försenad. Samtidigt faller aktien hos Spac-bolaget Digital World Acquisition Corp (DWAC) som ligger bakom den nya plattformen.

ANNONS

Som Dagens PS tidigare berättat så rusade DWAC-aktien när det i slutet av oktober stod klart att Spac-bolaget lanserar Truth Social.

Från att aktien var uppe i 175 dollar efter nyheten i oktober hade den på onsdagen sjunkit till 44 dollar, rapporterar CNBC.

Samlar in pengar

Enligt Reuters försöker Trump samla in en miljard dollar till sitt nya projekt genom att sälja aktier till bland annat hedgefonder, till ett pris som är högre än före fusionen på tio dollar per aktie.

”Trump Media försöker säkra privata investeringar som värderar Digital World-aktierna närmare deras nuvarande pris på runt 40 dollar”, rapporterade Reuters, med hänvisning till anonyma källor.

Det är vanligt att techbolag missar sina deadlines för produktsläpp men förseningen för Truth Social innebär en besvikelse för investerare som satsat på DWAC-aktier.

Inte färdigbyggd

På onsdagen var Truth Social fortfarande inte färdigbyggd där besökare kunde skriva upp sig på en väntelista och sajten verkar inte ha förändrats sedan i oktober.

ANNONS
ANNONS

DWAC-aktien stängde på 44,35 dollar på onsdagen, vilket trots att det är fyra gånger så mycket som före sammanslagningen, bara är en bråkdel av vad den var uppe i under hajpen i oktober.

Läs även: Trump-spac ny memeaktie – upp 842 procent [Dagens PS]