Digital World Acquisition Corp (DWAC), som blivit en Trump-spac efter nyheten att de ska lansera Donald Trump nya sociala medier-plattform har rusat 842 procent på börsen sedan nyheten.

ANNONS

Under torsdagen rapporterade Dagens PS om Spac-bolaget Digital World Acquisition Corp (DWAC) som rusade över 350 procent på börsen efter att nyheten att bolaget slås ihop med Trump Media & Technology Group som ska lansera Donald Trumps nya sociala medier-plattform.

Plattformen ska heta ”TRUTH Social” – ”som kommer stå emot tyranniet från big tech”. Med detta menar han plattformar som Twitter, Facebook och Instagram, som portade den tidigare presidenten efter att han uppmanat sina supportrar att delta i attacken på den amerikanska kongressbyggnaden Kapitoleum den 6 januari, skriver nyhetsbyrån Reuters. 

Presidenten hade 89 miljoner följare på twitter, 33 miljoner på Facebook och 24,5 miljoner på Instagram innan han stängdes av. Det är också en av anledningarna till att vissa tror att aktien kan gå ännu högre.

”Allt MAGA (Make America Great Again) blev galet precis som när Trump var president. Jag hör vänner som inte ens håller på med aktier som vill veta hur man köper denna Trump-aktie”, säger Sam Nita, en byggnadsarbetare från Portland som investerat i aktien till Reuters.

”Trump har en stark historia av att tjäna folk mycket pengar och vinna. Om det här var ett val skulle jag ha förlorat, men det är det inte, det är affärer”, säger Shane Springer, 28-årig säljare från Pennsylvania till Reuters.

Nyhetsbyrån hittar till och med investerare som inte gillar Trump som köpt på sig aktier i bolaget som nu är en Trump-spac.

”Kommer Trumps sociala nätverk att fungera? Förmodligen inte. Men det betyder inte att du inte kan tjäna pengar under tiden”, säger Anthony Nguyen, mjukvarukonsult från Texas som är republikan men vägrade rösta på presidenten i förra årets val, till Reuters. Han säger att han köpt den för att rusningen liknar den i Gamestop i våras, och han har redan sålt av delar av köpet med stor vinst.

ANNONS
ANNONS

Och rusningen i DWAC stannade inte med torsdagens stora uppgång. Vid stängning i fredags  aktien upp 842 procent sedan nyheten, från 10 dollar till 175 dollar – vilket också är den största rusningen i ett spacbolag någonsin.

Läs även: Spac-bolag bakom nya Trumps plattform – upp 350 procent [Dagens PS]