Dagens PS

Torsten Jansson avslöjar egna aktieportföljen

Torsten Jansson
Torsten Janssons New Wave är en av sex aktier som tidningen Börsveckan analyserar den här veckan. Två köpråd delas ut.(Bild: Paul Madej/TT)
David Ingnäs
David Ingnäs
Uppdaterad: 04 mars 2024Publicerad: 04 mars 2024

New Wave grundaren Torsten Janssons New Wave har glatt många småsparare på börsen senaste året. Nu öppnar han upp om var han själv placerar sina börspengar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Mode och klädföretaget New Wave (börskurs New Wave) har haft en strålande start på 2024 med en uppgång på drygt 20 procent.

Ny favorit hos Leif GW Persson

Rapporten kom in över förväntningarna och bolaget meddelade också att man höjer marginalmålen framåt. Leif GW Persson annonserade dessutom att det var en ny favoritaktie i kriminologens portfölj som Dagens PS skrivit om.

Men även om inte Torsten Jansson inte kan klaga på kursutvecklingen i sitt eget bolag så har han även en del andra bolag i sin portfölj.

Det är i den populära Börspodden som New Wave-grundaren får frågan om han själv är intresserad av börsen.

“Ja lite grann i alla fall”, blir svaret.

“Jag har en del aktier men jag handlar inte så ofta med dom. Jag försöker gå in i bolagen jag tror på och vara långsiktig”, utvecklar Torsten Jansson.

ANNONS

Senaste nytt

Hyllar konkurrenten

ANNONS

“Jag föredrar aktier som jag begriper vad de gör” och “sen sätter jag stor vikt vid företagsledningen” säger han.

Inga lotteriaktier, hellre stabilt konstaterar Jansson.

Vad kvalar då in i en sådan portfölj?

Volvo lastvagnar (börskurs Volvo) är ett exempel. Wallenstam (börskurs Wallenstam) är ett annat bolag på bohuslänningens aktiekonto där det också finns fler bolag i fastighetssektorn som inte nämns vid namn.

Ett bolag som Torsten Jansson hyllar, men som inte tycks finnas i egna portföljen, är konkurrenten Fjällräven (börskurs Fenix outdoor).

“Dom har gjort en fantastik resa”, tycker New Wave vd:en och pekar särskilt på kånken-ryggsäcken som “en fantastisk produkt som har varit populär så länge.”

Läs mer:

Köp New Wave trots dagens kursras

ANNONS

Leif GWs nya börsstrategi

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS