Tele2 säljer tillsammans med Deutsche Telekom nederländska T-Mobile för 5,1 miljarder euro och aktieägarna kan nu se fram mot ett guldregn.

ANNONS

Under tisdagsmorgonen blev nyheten om mångmiljardaffären känd och bland andra Di.se berättar att teleoperatören Tele2 och Deutsche Telekom kommit överens om att sälja T-Mobile i Nederländerna till ett företagsvärde om 5,1 miljarder euro.

Styrelsen för Tele2 vill när affären är landad dela ut minst 11 kronor per aktie, aktieägarna kan alltså se fram mot ett guldregn.

Det är fonder som förvaltas av Apax Partners och Warburg Pincus som uppges vara köpare i mångmiljardaffären.

Fokuserar på Sverige och Baltikum

”Vi är väldigt glada över utvecklingen av vårt strategiska ägande i T-Mobile i Nederländerna under de senaste åren. Jag är stolt över allt våra nederländska kollegor har lyckats med och jag är säker på att de kommer att nå ännu längre tillsammans med Apax och Warburg Pincus. Den här framgångsrika försäljningen innebär slutet på Tele2:s internationella konsolidering och vi fortsätter nu utifrån vår strategi med fokus på kärnmarknaderna i Sverige och Baltikum”, säger Kjell Johnsen, vd på Tele2, i ett pressmeddelande som återges av Di.

Tele2 äger 25 procent av verksamheten i nederländska T-Mobile medan Deutsche Telekom äger 75 procent.

Parterna har kommit överens om ett företagsvärde på 5,1 miljarder euro vilket enligt Tele2 ger ett indikerat värde på eget kapital om 860 miljoner euro för Tele2:s ägarandel.

Tele2 har enligt Di varit verksamt i Nederländerna sedan 1997 och för ett par år sedan skedde samgåendet mellan Tele2:s och T-Mobiles verksamheter i landet.

ANNONS
ANNONS

Di har tidigare tipsat om Tele2-aktien med hänvisning till en presumtiv affär i Nederländerna.

Läs även: Pricksäker nestor: Vinnarna på börsen i höst [Dagens PS]