Åtta teknikprofiler med en bakgrund från bolag som Paradox, Tobii och Brightly Ventures startar det nya riskkapitalbolaget Node Ventures. 

ANNONS

Åtta profiler inom teknikbranschen startar ett det nya riskkapitalbolaget Node Ventures, vars ambition är ”Av entreprenörer för entreprenörer”.

På fickan har de 800 miljoner kronor som ska investeras i startupbolag som befinner sig i tidiga skeden. Drygt två tredjedelar av summan har redan plockats in. Viktiga investerare i fonden är det statliga riskkapitalbolaget Saminvest, som bildades 2016 och verkar under Näringsdepartementet.

MISSA INTE: Vittnen: Elon Musk vågar inte gå på toa ensam [Dagens PS]

Har stor erfarenhet från branschen

”Vårt team har stor erfarenhet av att grunda och bygga bolag i olika branscher. Det är något som entreprenörerna som söker investerare uppskattar, och något som vi själva ville ha när vi byggde våra bolag”, säger John Elvesjö, Nodes så kallade ”managing partner”, till Dagens Industri. 

Det var också han som startade bolaget och därefter rekryterade merparten av de andra.

ANNONS
ANNONS

Flera profiler inom tech

John Elvesjö är en av grundarna bakom det börsnoterade ögonspårningsteknologibolaget Tobii. Även medgrundaren Mårten Skogö blir partner på Node Ventures.

Med i skutan finns också Andy Johnston och Chris Albinsson från riskkapitalbolaget Brightly Ventures, Henrik Tellving, grundaren bakom Allabolag.se, och Daniela Sjunnesson, tidigare marknadschef på den börsnoterade speljätten Paradox. Även Rebecca Sjödin och Jonas Malm finns med.

Två parter som gått in med kapital är Tobiis medgrundare Henrik Eskilsson, och Axis-grundaren och teknikmiljardären Martin Gren.

”Exeptionella investeringar”

Daniela Sjunnesson beskriver Nodes strategi.

”Vi investerar 5-25 miljoner kronor per bolag initialt och reserverar ordentligt med kapital för följdinvesteringar. Historiskt har Norden stadigt levererat framgångsrika teknikföretag och vi tror att de nuvarande marknadsförhållandena ger oss en unik möjlighet att göra exceptionella investeringar” säger Daniela Sjunnesson till DI.

Läs även: 

ANNONS
ANNONS

Pensionsfond tror på fortsatt miljardtapp: ”Långt kvar” [Dagens PS]

Kinas beslut jackpott för det svenska VR-bolaget [Dagens PS]

Paradox resultat högre än väntat: ”Vi är på rätt väg” [Dagens PS]