ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Swedbank får böter på 46 miljoner av Nasdaq

Uppdaterad: 05 maj 2021Publicerad: 05 maj 2021
Swedbank
Swedbank bötfälls av Stockholmsbörsen. (Foto: TT)

Nasdaq Stockholms disciplinnämnd bötfäller Swedbank med 46,6 miljoner, för att banken som processer och rutiner för att motverka penningtvätt haft brister.

ANNONS
ANNONS

Det är perioden december 2016 till februari 2019 som disciplinnämnden tagit ställning till, enligt ett pressmeddelande. Swedbank satte av 30 miljoner i sin senaste delårsrapport, då de utgick ifrån att de skulle bötfällas.

“Nasdaqs disciplinnämnd skriver i sitt beslut att det under en längre tid funnits brister i Swedbanks processer och rutiner för att motverka penningtvätt samt att dessa brister under en lång tid varit kända för Swedbanks dåvarande högsta ledning”, skriver banken i pressmeddelandet.

Nuvarande vd får också kommentera vägen framåt:

”Banken har det senaste året vidtagit en rad åtgärder för att stärka informationsgivningen. I och med dagens beslut stängs ytterligare en fråga som gäller bankens historiska tillkortakommanden”, säger Jens Henriksson, vd och koncernchef Swedbank.

Läs mer: Swedbank: Skakig börssommar väntar

ANNONS
ANNONS
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här