Om valberedningen får som den vill blir Jacob Wallenberg ny ordförande i Svenskt Näringsliv, enligt ett pressmeddelande.

ANNONS

Jacob Wallenberg är valberedningens förslag på ny ordförande för Svenskt Näringsliv till stämman den 19 maj.

”Jacob Wallenberg har länge gjort betydande insatser för den svenska företagsamheten. Jag är glad över att han är beredd att fortsätta göra det i den föreslagna rollen som ordförande i Svenskt Näringsliv”, säger valberedningens ordförande Staffan Lindquist.

”Han vet vad som behövs och har länge varit en stark röst för att stora och små svenska företag både ska kunna ta vara på möjligheterna och klara utmaningarna”, fortsätter Lindquist.

Jacob Wallenberg är ”hedrad”

Själv kommenterar Jacob Wallenberg att han ”känner sig hedrad” över att vara på förslag för uppdraget.

Jacob Wallenberg är i dag ordförande i Investor AB samt vice ordförande i ABB, Ericsson, FAM, Patricia Industries och Wallenberg Investments AB samt ledamot i Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, i Steering Committee European Round Table of Industrialists (ERT) och i Mayor of Shanghai’s International Business Leaders Advisory Council (IBLAC).

Han har tidigare bland annat varit vd och ordförande för SEB vice ordförande i Atlas Copco, SAS och Stora samt ledamot i styrelsen för The Coca-Cola Company, Electrolux och Handelshögskolan.

Jacob Wallenberg har avböjt omval till Nasdaqs styrelse.

Svenskt Näringslivs nuvarande ordförande Fredrik Persson är nominerad till ny ordförande för BusinessEurope, det europeiska näringslivets centralorganisation, framgår det i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Jacob Wallenberg vill investera i nya kärnkraftverk [Dagens PS]

Läs mer: Jacob Wallenberg: ”Det hotar att bita oss i svansen” [Dagens PS]

Läs vidare: Jacob Wallenbergs hårda Sverige-dom [Dagens PS]