Dagens PS

Svenska biotechbolaget lanserar kosttillskott

Kosttillskott
Sigrid Therapeutics kosttillskott lanseras i Florida, USA, den 8 november. (Foto: Sigrid Therapeutics)
Rosanna Smeds
Rosanna Smeds
Uppdaterad: 31 okt. 2023Publicerad: 31 okt. 2023

Svenska biotechbolaget Sigrid Therapeutics sökte 30 miljoner i en kapitalrunda inför lanseringen av sitt kosttillskott i USA. Men kunde stänga en övertecknad runda efter bara några veckor. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ett nytt regelverk försenar lanseringen i EU av svenska Sigrid Therapeutics flaggskeppsprodukt, en medicinsk gel. Under 2022 började man därför satsningen på ett nytt kosttillskott, skriver Di Digital. 

Kosttillskott lanseras i november 

Bolagets kosttillskott ska lanseras den 8 november i Florida, USA. Inför lanseringen har biotechbolaget tagit in 44 miljoner i en kapitalrunda. 

”Vi skulle bara ta in 30 miljoner, det räckte gott för att exekvera på vår affärsplan. Sedan ville flera befintliga aktieägare öka sitt ägande. Allt det här skedde på under en månad. Vi var själva väldigt överraskade om jag ska vara ärlig”, säger Sana Alajmovic, vd och medgrundare av Sigrid Therapeutics. 

Första gången bolaget tjänar pengar

Bolagets kosttillskott och den medicintekniska gelen, som blivit försenad, stabiliserar respektive sänker blodsockernivån. 

”Vi har hållit på i åtta år och aldrig haft en försäljning. Vi är ’deep tech’ och har behövt forska, utveckla, patentera och skala upp produktion i en väldigt reglerad bransch. Det här blir första gången vi börjar tjäna pengar. Det känns ofantligt stort för mig och teamet”, säger Sana Alajmovic till Di Digital. 

Rider på vågen

ANNONS

Bolagets målgrupp är samma som danska jätten Novo Nordisk som skördar stora framgångar med sina produkter Ozempic och Wegovy. 

”För oss är det bara bra att det händer så mycket inom fetmavården. Marknaden är så stor, och många tolererar inte de nya läkemedlen. Vi har något helt unikt som är mer lättillgängligt. Vi kan rida på den vågen snarare än att vi behöver tävla med Novo Nordisk”, säger Alajmovic. 

Läs mer: Ny studie finner samband mellan sömn och demens

Läs mer: Populärt fetma-läkemedel – en guldgruva för kriminella

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Rosanna Smeds
Rosanna Smeds

Skribent och researcher

Rosanna Smeds
Rosanna Smeds

Skribent och researcher

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS