Dagens PS

Sug efter dygnet runt-handel på USA-börsen

USA
Investerarna på Wall Street efterlyser börshandel dygnet runt. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 22 apr. 2024Publicerad: 22 apr. 2024

Marknaden eller åtminstone delar av den vill det, och statsobligationer och kryptovalutor går redan att handla dygnet runt – nu kan nattlig börshandel bli verklighet på Wall Street.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tillsynsmyndigheter kikar på 24/7-handel på börsen i USA.

En undersökning av NYSE, en del av Intercontinental Exchange, visar på ett växande intresse för dygnet runt-öppet på aktiemarknaden.

Det här skriver Financial Times och konstaterar att kryptovalutor går att handla dygnets alla timmar i likhet med stora valutor, amerikanska statsobligationer och ledande aktieindexterminer.

“Börserna har blivit något av en eftersläntrare” på finansmarknaderna, skriver FT.

Redan nu är det möjligt att göra aktieaffärer dygnet runt, men då via en mindre etablerad handelsplats som kallas dark pool.

Finansprofessor: SEC borde inte få bestämma saken

Flera detaljhandelsmäklare erbjuder detta, däribland Robinhood och Interactive Brokers, framgår det.

Den vanliga börsen övervakas regulatoriskt och direkt av den amerikanska finansinspektionen, SEC, som nu uppges ha flera månader på sig att inkomma med ett svar på om 24/7-handel på Wall Street ska godkännas.

ANNONS

Samtidigt anser James Angel, finansprofessor vid Georgetown University, att det inte är SEC (Securities and Exchange Commission) som ska bestämma det, det vill säga om “om det är kommersiellt gångbart eller inte”, säger han till tidningen.

“Jag är för att låta marknaden bestämma. Om det lyckas har vi alla det bättre och om det inte gör det, ja, då förlorade börsens investerare”, resonerar finansprofessorn.

En institutionell mäklare förklarar i artikeln att det finns en efterfrågan på börshandel dygnet runt, dock är det inte hela marknaden som efterlyser det, påpekar den institutionella mäklaren.

“Saker händer redan utanför ordinarie arbetstid och du måste hålla koll på det till viss del – men det är väldigt annorlunda än något som händer med till exempel Apple klockan 2 på natten eller till och med 16 på en lördag”.

Läs även: Blytung rapportvecka – världens börser stiger Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
Sista möjligheten att teckna 22 maj
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS