I dag kom en ny sanktionssmäll i Storbritannien mot den ryske oligarken och Chelseaägaren Roman Abramovich.

ANNONS

Flera internationella medier, däribland Bloomberg, rapporterar om Storbritanniens nya beslut på torsdagen att helt och hållet frysa Chelseaägaren Roman Abramovichs och sex andra rika ryssars tillgångar i landet.

Här finns topplistan över Rysslands rikaste oligarker

De övriga ryssarna som nu sanktioneras i landet är bland andra Igor Sechin, verkställande direktör för oljejätten Rosneft, och Alexei Miller, verkställande direktör för Gazprom.

Den ryska finanseliten i Storbritannien, med Abramovich i spetsen, som uppges vara Storbritanniens rikaste man, får även reseförbud och förbjuds att handla med brittiska medborgare och företag.

Boris Johnson: Vi ska förfölja dem!

”Det ska inte finnas några säkra hamnar för dem som har stött Putins brutala angrepp på Ukraina”, är budskapet från Storbritanniens premiärminister Boris Johnson.

”Vi kommer att vara hänsynslösa när det gäller att förfölja dem som möjliggör dödande av civila, förstörelse av sjukhus och olaglig ockupation av suveräna allierade.”

Som Dagens PS bland annat berättat med hänvisning till internationell press har Roman Abramovich deklarerat att han tänker sälja Chelsea.

ANNONS
ANNONS

Men de nu skärpta restriktionerna kommer sannolikt att hindra en försäljning av den anrika fotbollsklubben, uppger Bloomberg, även m det finns en rad spekulanter.

För Chelsea finns det inga hinder att fortsätta spela fotboll i Englands högsta serie Premier League då Storbritannien utfärdat en licens för det.

Läs även: Kriget sätter press på Kinas allians med Ryssland [Dagens PS]