Börsen går starkt trots oron för ett handelskrig, skriver Dagens Nyheter.

ANNONS

Enligt Johanna Kull, sparekonom på Avanza, finns det en god förklaring till att Stockholmsbörsen klarar sig så bra trots turbulensen.

”Börsen styrs i mångt och mycket av en persons twittrande just nu. Det gör det väldigt svår att förutspå index. Att det har varit hyfsat lugnt på den fronten har också gjort att börsen inte fått någon brant nedgång som vi sett tidigare när Trump levererat hot om tullar på Twitter”, säger hon till DN, som uppger att börsen i Stockholm återhämtat sig starkt och i dagsläget inte är långt från en ny toppnotering.

På onsdagen meddelade Trump att USA skjuter upp införandet av nya Kina-tullar, vilket bland annat eldar på Asienbörserna nu på torsdagsmorgonen.

Aktiemarknaden förväntar sig även nya ekonomiska stimulanser från Europeiska centralbanken, ECB, som senare i dag, torsdag, lämnar besked om bland annat räntan.

Men marknaden kan komma att bli besviken, säger Joakim Bornold, sparekonom på  Söderberg & Partners, i DN-artikeln där han även menar, i likhet med Johanna Kull, att räntorna lyfter börsen.

ANNONS
ANNONS

”Räntan har sjunkit som en sten. Det gör att alternativet aktier blir attraktivare”, säger Bornold och tillägger att Stockholmsbörsen mycket väl kan nå en ny topp.