Ingen annan storbörs har gått så starkt i år som Stockholmsbörsen, som alltså inte är störst men klart bäst i världen just nu.

ANNONS

Med en uppgång på 18 procent hittills i år (observera i går, onsdag 5 maj) spöar Stockholmsbörsen sina gelikar i världen och hamnar överst på listan över bästa börser.

Det här konstaterar Svenska Dagbladet och skriver: ”Trenden med uppgångar i verkstadsbolag och banker började redan i höstas. Och sådana bolag har Stockholmsbörsen gott om.”

Tidningen konstaterar att de bolag som utmärker sig mest som bäst på storbolagsindexet OMXS30 är livekasino-tillverkaren Evolution Gaming och medicinteknikbolaget Getinge, vars aktier uppges ha gått upp med 96 respektive 51 procent under 2021.

New York-börsen, S&P 500, är tvåa i bästa börsligan med en uppgång på 14 procent.

Trea är Parisbörsen (plus 9 procent), fyra Frankfurtbörsen (plus 8 procent) och femma Hang Sang i Hongkong (plus 6 procent).

ANNONS
ANNONS

Åter till Stockholmsbörsen som enligt Nyhetsbyrån Direkt hade sin högsta dagsuppgång sedan november under onsdagen. I dag har handeln emellertid startat i negativt territorium efter gårdagens rally, skriver Direkt på Di.se.

Läs även: Dags för börsnedgång – se grafen [DagensPS.se] »