ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Spotifys rapport kan visa hur bolaget klarar lågkonjunkturen

Uppdaterad: 25 okt. 2022Publicerad: 25 okt. 2022
Daniel Ek, vd för och medgrundare av Spotify
Daniel Ek, vd för och medgrundare av Spotify. (Foto: TT)

Nu möter vi effekterna av inflationen, de ökande priserna gör att många troligtvis kommer se över sina utgifter för, exempelvis, streamingtjänster som Spotify.

ANNONS
ANNONS

Spotify har funnits i 14 år och har hittills inte behövt uppleva en konjunkturnedgång, men streamingjättens rapport som kommer i kväll kommer antagligen säga något om hur bolaget klarar sig i en lågkonjunktur, det skriver Svenska Dagbladet.

Spotify har skapat sin tjänst med spellistor, anpassade rekommendationer och poddprenumerationer för att den ska vara svår att lämna, men det kommer kanske inte räcka. I tider när människor måste prioritera kommer det visa sig hur väsentlig tjänsten är för folk.

Aktiemarknaden kommer tolka varje tecken på avtagande användartillväxt som väldigt negativ. Kursen har sjunkit från 166 dollar, cirka 1 869 kronor, per aktie vid börsintroduktionen 2018 till rekordlåga 90 dollar, drygt 1 013 kronor, i dag, det skriver SvD.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Spotify-grundaren satsar vidare på teknik-Kjell

ANNONS
ANNONS
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS