SPAC-boomen på Wall Street har sitt pris för de anställda på investmentbanken Goldman Sachs, som rapporterar om ohyggliga arbetsvillkor. 

ANNONS

CNBC rapporterar om att den ökade aktiviteten på Wall Street, i samband med SPAC-boomen som råder, har tagit på de juniora investmentbankirerna på Goldman Sachs mentala och fysiska hälsa sedan åtminstone början av året. Detta enligt bilder som släppts på sociala medier och autentiserats av personer med kunskap om saken.

Tidningen skriver att förstaårsanalytiker på Goldman Sachs lider av utbrändhet från 100-timmars arbetsveckor med krävande chefer under en SPAC-driven boom i affärerna hos investmentbanken.

”Fysiskt ont hela tiden”

”Sömnbristen, behandlingen av seniora bankirer, den mentala och fysiska stressen … Jag har gått igenom fosterhem och det här är nog värre.”, säger en analytiker på Goldman Sachs, enligt en undersökning bland de anställda i februari som läckt ut på sociala medier.

”Min kropp gör fysiskt ont hela tiden och mentalt är jag på en riktigt mörk plats”, säger en annan analytiker.

Wall Street-modellen är att anställa tusentals instegsarbetare varje år, ofta topputbildade från universitet på högre nivå, för att skapa en pipeline för talanger och en arbetskraft som är dedikerad till de mer vardagliga aspekterna av investment banking. Lönen är hög, men bara en bråkdel klarar av pressen och får chansen att kliva uppåt i hierarkin där de kan tjäna mångmiljonbelopp i dollar, skriver CNBC.

Ska anställa fler

Goldman Sachs tar den nya rapporten med ro. De inblandade har inte straffats för tilltaget, och banken har lovat att öka på och anställa fler för att hantera den tunga arbetsbördan.

ANNONS
ANNONS

”Vi inser att vår personal är mycket upptagna, eftersom affärerna är starka och volymerna är på historiska nivåer. Ett år in i COVID är människor förståeligt sträckta ganska tunna, och det är därför vi lyssnar på deras oro och vidtar flera åtgärder för att ta itu med dem.”, säger Nicole Sharp, talesperson för Goldman Sachs.

Läs mer: Goldman Sachs: Det här styr börsen – Dagens PS

Undersökningen av de anställdas mentala och fysiska hälsa. (Foto: Litquidiity/Instagram)