ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Snökaos på stålmarknaden

Uppdaterad: 16 feb. 2021Publicerad: 16 feb. 2021
SSAB
Nya storsatsningen på grönt stål utmanar SSAB. (Foto: TT)

Tysk stålindustri strular efter snökaos – då kan priserna rusa på stålmarknaden. Det rapporterar Dagens industri. 

ANNONS
ANNONS

Europeisk stålindustri försöker att trappa upp volymerna efter att efterfrågan snabbt skjutit i höjden. Men det är lättare sagt än gjort.

Den tyska ståltillverkaren Salzgitter har istället utlyst force majeure efter flera dagars tungt snöfall och hård blåst.

”Då de löpande leveranserna av råmaterial, som är helt nödvändiga för våra stålverk, står stilla tillsvidare kan vi inte längre utesluta produktionsstörningar under kommande dagar”, skriver Salzgitter i ett kundbrev, rapporterar branschmediet Steel Business Briefing, SBB.

SSAB:s aktie har rusat

Även konkurrenten Thyssenkrupp varnar för produktionsstörningar på stålmarknaden på grund av vädret.

Priset på europeisk tunnplåt har stigit med 80 procent sedan botten i somras. Efterfrågan i och med industrins återhämtning har stigit fortare än stålindustrin kunnat öka produktionstakten, vilket har lett till att priserna skjuter i höjden.

För den svenska ståljätten SSAB kan det tyska ovädret leda till ännu högre priser på det svenska stålet. SSAB:s aktie har stigit med 30 procent under 2021, och handlades upp 1,4 procent på Stockholmsbörsen under tisdagen.

Läs mer: Uppgifter: Tungviktarna sätter stopp för storaffären – Dagens PS

ANNONS
ANNONS
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS