Mer än 9 miljarder dollar har snabbt försvunnit av marknadsvärdet i Twitter sedan Elon Musk flaggade för sitt köp av det sociala mediet.

ANNONS

Sedan Twitter-aktien toppade i år i slutet av april är tappet nästan 13 procent på börsen.

Serieentreprenören Elon Musk, vd för elbilsjätten Tesla och rymdbolaget SpaceX, har avtalat att köpa Twitter för 52,20 dollar per aktie.

På torsdagen handlades aktien i Twitter för betydligt lägre 45,08 dollar, berättar CNBC och uppger att mer än 9 miljarder dollar, drygt 91 miljarder kronor, är borta av Twitters börsvärde sedan aktien nådde sin toppnivå för i år.

Bland investerare finns en viss oro att Elon Musks köp av Twitter inte blir av, framgår det.

Twitters styrelse har visserligen godkänt affären. Men det kan trots det ta månader innan den är landad och någon garanti för att affären slutförs finns inte.

Avbryter Musk köpet kostar det 1 miljard dollar

”Marknaden har marginellt mindre förtroende för att affären kommer att gå igenom på grund av regulatoriska utmaningar”, skriver Mark Mahaney, analytiker på Evercore ISI, i ett mejl till CNBC.

Musk missade tidigare att rapportera sitt köp av en 9-procentig andel i Twitter till USA:s finansinspektion SEC.

Reglerna kräver att det sker inom tio dagar.

Det var alltså innan han deklarerade att han köper hela Twitter.

ANNONS
ANNONS

Om Elon Musk överger sina planer på att förvärva Twitter får han betala en straffavgift på 1 miljard dollar.

Det kan tyckas försumbart i hans fall då Musk är världens rikaste person, god för mer än 220 miljarder dollar, det vill säga nästan 2 229 miljarder kronor.

Läs även: Källa: Elon Musk blir vd för Twitter [Dagens PS]