”Investerarna underskattar bolaget”, säger Christer Gardell.

ANNONS

Den kände och mycket framgångsrike finansmannen och hans aktivistfond Cevian Capital har just fokus på storbolaget, Veoneer som det heter, och kalkylen gör gällande att företagets marknad ska växa med över 430 procent de kommande åren, skriver Dagens Industri, som uppger att Veoneers aktie gått upp med 30 procent sedan noteringen i juli men att värderingen då är försiktig i en jämförelse med andra teknikbolag i samma sektor som sysslar med aktiv säkerhet för bilar som sålts.

”Bara Veoneers andel i Zenuity kan värderas till 31 miljarder.

Zenuity ägs tillsammans med Volvo Cars och utvecklar mjukvara för självkörande bilar. Bolaget har i dagsläget cirka 500 anställda mjukvaruingenjörer. De arbetar i en ung nisch som väcker stort intresse bland biltillverkarna, de stora teknikföretagen som Intel och givetvis även inom riskkapitalvärlden”, förklarar tidningen.

Enligt artikeln började Gardell och Cevian spana på Veoneer redan förra året och aktivistfonden uppges i dag vara största ägare i bolaget med 9,6 procent av kapitalet.

”Investerarna underskattar Veoneer som bolag givet den enorma marknad som växer fram inom aktiv säkerhet och självkörande fordon. Marknaden kommer växa starkt lång tid framöver”, resonerar Christer Gardell och slår fast längre ner i artikeln att Veoneer har vad som krävs, både i konkurrenskraft och marknadsposition.

ANNONS
ANNONS

Vad tror du, är det dags att positionera sig i bolaget?