ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

SKF stänger fabrik – aktien faller

Uppdaterad: 31 maj 2023Publicerad: 31 maj 2023
SKF
SKF ska stänga sin fabrik i Luton, Storbritannien. (Foto: TT)

Kullagertillverkaren SKF ska lägga ned sin fabrik i Luton, Storbritannien, med 300 anställda. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Bolaget faller 3,8 procent på Stockholmsbörsen, strax före 15 på onsdagen, efter beskeden.

Verksamheten med lagertillverkning i Luton föreslås i stället flyttas till SKF:s fabrik i Poznan i Polen, och ska vara klar under 2024. Fabriken i Luton, strax norr om London i Storbritannien, har 300 anställda. Enligt SKF handlar det om att “konsolidera sin tillverkning av sfäriska rullager för att säkerställa den långsiktiga konkurrenskraften på de europeiska marknaderna”.

“Även om det är ett svårt beslut att fatta så är detta ett viktigt steg för att säkra vår långsiktiga konkurrenskraft på de europeiska marknaderna. För att säkerställa att vår produktion av sfäriska rullager förblir konkurrenskraftig krävs investeringar i nya maskiner och vår utvärdering visade att Poznan är den optimala fabriken för denna investering. Vårt omedelbara fokus är på att stödja våra kollegor i Luton”, säger Aldo Cedrone, tillförordnad President, Industrial Region Europe Middle East and Africa i pressmeddelandet.

Läs även: SKF satsar 50 miljoner på ny fabrik i Marocko  

ANNONS
ANNONS
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här