Dagens PS

SKF satsar 50 miljoner på ny fabrik i Marocko

SKF
SKF investerar 50 miljoner kronor i en ny fabrik för tillverkning av magnetlager i Tangier i Marocko. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 22 maj 2023Publicerad: 22 maj 2023

SKF investerar 50 miljoner kronor i en ny fabrik för tillverkning av magnetlager i Tangier i Marocko, enligt ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Verkstadsjätten skriver att den nya anläggningen i Marocko innebär att företaget ökar sin teknik- och tillverkningskapacitet inom magnetlager.

“Den nya anläggningen kommer att trappa upp verksamheten under det andra kvartalet och kommer när den är i full drift att bidra till att möta den växande efterfrågan på magnetlager. Magnetlager har ett antal olika tillämpningsområden inom turbomaskiner och andra höghastighetsapplikationer inklusive vätgaskondensering samt oljefria industrikompressorer”, skriver verkstadsbolaget.

Så här kommenterar Thomas Fröst, President, Independent & Emerging Business på SKF, satsningen:

“Magnetlager har spelat en nyckelroll inom traditionella energisegment i många år. Eftersom denna teknik nu spelar en central roll inom gröna industrier behöver vi se till att vi kan behålla vår ledande position vad gäller teknisk utveckling och kundservice. Vår nya anläggning i Marocko är ett viktigt steg i denna riktning.”

Enligt SKF är magnetlager ett av verkstadsbolagets tillväxtområden inom teknikutveckling och att orderingången på området slog rekord under 2022 på över 1 miljard kronor.

Läs även: SKF:s styrelse: Här är de nya namnen som föreslås

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS