Dagens PS ger dig en nyhetsbrief i världen i korthet. Missa inte guiden som uppdaterar dig snabbt om vad som hänt. 

ANNONS

Dollarmiljardären Peter Thiel, en av Facebooks tidiga investerare, lämnar styrelsen, enligt Facebooks moderbolag Meta.
Riskkapitalisten och Silicon Valley-kändisen Thiel tänker nu fokusera på att ge republikanerna och den tidigare presidenten Donald Trump sitt stöd i det amerikanska mellanårsvalet i år, enligt en källa. (The Wall Street Journal).

Putin antyder att framsteg gjorts efter det fem timmar långa mötet på måndagen med Frankrikes president Emmanuel Macron, som efteråt uppgav för reporterar att de kommande dagarna blir avgörande i Ryssland-Ukraina-krisen. Ryssland har hela tiden förnekat planer på att invadera Ukraina men deklarerar samtidigt att en väpnad konflikt hotar Europa om Ukraina går med i Nato och försöker ta tillbaka Krim. USA och en rad västländer har varnat Ryssland för kraftfulla sanktioner om man angriper Ukraina militärt. (BBC News)

USA:s president Joe Biden varnar Putin för att USA tänker stoppa den ryska naturgasledningen Nordstream 2 om Ukraina invaderas, då kommer ”det inte längre att finnas en Nord Stream 2”, är Bidens budskap till Moskva som framfördes under en presskonferens i Vita huset i Washington tillsammans med Tysklands förbundskansler Olaf Scholz. Scholz lovade även han ”mycket, mycket hårda” åtgärder mot Ryssland vid en invasion av Ukraina. (NBC News)

USA har träffat en överenskommelse med Japan för att rulla tillbaka de ståltullar som infördes när Donald Trump var amerikansk president. USA skrotar avgiften på 25 procent på stålimport på upp till 1,25 miljoner ton per år från och med den 1 april, enligt det avtal som Japan offentliggjorde på måndagen. Däremot kvarstår en 10-procentig tull på aluminium. (Financial Times)

Amazon har fått hård kritik för sina låga löner till anställda, men nu meddelar e-handelsjätten att den tänker mer än dubbla baslönerna, från 160 000 dollar till 350 000 dollar, för att bli konkurrenskraftiga. Bland anställda finns dock en utbredd skepsis och man tror att det bara är ett marknadsföringstrick. (Business Insider)

ANNONS
ANNONS

Läs även: Det händer på börsen idag 8 februari [Dagens PS]