På onsdagen rusade börserna runt om i världen på viss optimism i Ukraina och fallande oljepriser, men SEB tror inte botten är nådd.

ANNONS

I sitt morgonbrev skriver banken att den tror att den kraftiga börsuppgången på onsdagen var en tillfällig uppstuds.

SEB drar inte för stora växlar av rallyt och tvivlar som framgår på att det kan vara starten på en vändning.

SEB:s analytiker förklarar att många investerare det senaste dygnet hört av sig och ställt frågan om marknaden nu kan vara på väg uppåt igen efter en lång tid av volatilitet, orsakad av såväl inflationen som räntehöjningar och inte minst det pågående kriget i Ukraina.

”Vi ställer oss dock skeptiska till att botten är nådd. Att kriget redan efter ett par veckor skulle lösas genom förhandlingar ter sig orealistiskt när Ukraina lyckats väl med att försvara sig samtidigt som Ryssland kräver en villkorslös kapitulation. Rysslands utrikesminister Lavrov möter idag sin ukrainska motpart Kuleba i Turkiet, men även om tongångarna kan vara positiva efteråt lär läget strax försämras igen då det inte finns några tecken på att president Putin ändrat sin syn på Ukraina som en del av Ryssland”, skriver Per Hammarlund i SEB:s Morning Alert på torsdagen.

Och fortsätter:

”Kriget har bara börjat och framförallt EU har ammunition kvar i sanktionsarsenalen i form av restriktioner mot import av rysk energi. Rysslands motsanktioner inklusive minskad export av vissa råvaror har vi inte sett, men de kommer.”

ANNONS
ANNONS

Läs mer här.

Läs även: BofA analys: Investerare flyr Europa [Dagens PS]