Dagens PS

SAS vd efter NY-besked: "Milstolpe"

SAS
SAS vd Anko van der Werff säger att beskedet från konkursdomstolen i New York är "en viktig milstolpe" för flygbolaget. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 20 mars 2024Publicerad: 20 mars 2024

Konkursdomstolen i New York godkänner SAS rekonstruktionsplan, den så kallade Chapter 11-processen. “Det här är en viktig milstolpe”, säger flygbolagets vd.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Fortfarande är kravet att SAS Chapter 11-plan måste vara effektiv och den är därför föremål för olika villkor, inklusive godkännanden från olika regulatoriska myndigheter och slutförandet av en svensk företagsrekonstruktion på SAS AB-nivå.

Företagets mål är fortsatt att komma ur rekonstruktionsprocessen under slutet av första halvåret i år.

Efterställda borgenärer och aktieägare i SAS (börskurs) väntas inte få någon ersättning alls, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Dagens PS har tidigare berättat om att SAS aktier blir värdelösa.

“SAS AB:s samtliga stamaktier och noterade kommersiella hybridobligationer förväntas makuleras, lösas in och avnoteras i samband med att rekonstruktionsförfarandet träder ur verket.”

Efter processen i USA väntar en svensk rekonstruktion och sedan behövs ett godkännande från EU-kommissionen.

Mer än 99 procent av de borgenärer som röstat för SAS Chapter 11-plan stöder den, enligt flygbolagets vd Anko van der Werff som ser godkännandet nu som “en viktig milstolpe” i företagets transformationsplan.

“Vi ser fram emot att utvecklas till ett konkurrenskraftigt och finansiellt starkare flygbolag med en stabil aktiestruktur”, säger Anko van der Werff.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS