Dagens PS

Sanktionerna ger ryska ambassaden stora problem

Sanktionerna ger ryska ambassaden i Stockholm problem, bland annat har de flera gånger behövt förskottsbetala för uppvärmning av lokalerna
Sanktionerna ger ryska ambassaden i Stockholm problem, bland annat har de flera gånger behövt förskottsbetala för uppvärmning av lokalerna. (Foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 15 sep. 2022Publicerad: 15 sep. 2022

För den ryska ambassaden i Stockholm har sanktionerna mot Ryssland skapat stora problem då ambassaden inte får ta emot mer pengar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nu granskar Kommerskollegium den ryska ambassadens fakturor för att avgöra om de ska få ta emot mer pengar, i granskningen ingår även ambassadör Viktor Tatarintsevs faktura för hyra av en lyxvilla, det rapporterar Expressen.

De EU-sanktioner som trädde i kraft mot Ryssland 2014, efter annekteringen av Krim, och de nya sanktioner som införts på grund av kriget i Ukraina skapar problem för ambassaden då de gör att det finns ett tak för hur mycket pengar de får ta emot på sina bankkonton.

Ambassaden har nått taket. Normalt sett sker ständigt ett återflöde av pengar till ambassaden från Skatteverket med momsåterbetalning och punktskatter för varor ambassaden har betalt, men nu stoppas återflödet delvis och det skjuts på framtiden eftersom ambassaden på grund av sanktionslagstiftningen inte får ta emot mer pengar, det rapporterar Expressen.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Putin dissade fredsavtal – valde krig i stället

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS