Dagens PS

Saab rusar på börsen efter jätteorder från Polen

Saab
Saabs raketgevär Carl-Gustaf M4. (Foto: Saab)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 04 mars 2024Publicerad: 04 mars 2024

Polens försvarsmakt beställer vapnet Carl-Gustav M4 från Saab i en order värd 13 miljarder kronor. Det får försvarsbolaget att rusa på börsen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I kontraktet som Saab (börskurs Saab) fått ingår raketgeväret, ammunition och träningsutrustning. Kontraktet sträcker sig till 2027 och är värt 13 miljarder kronor för det svenska försvarsbolaget.

“Jag är stolt över vår nära relation med den polska försvarsmakten och att Saab kan fortsätta att stärka Polens markstridsförmåga och nationella försvar med vårt världsledande Carl-Gustaf-system”, säger Saabs vd Micael Johansson i ett pressmeddelande.

Beskedet får Saab att rusa på börsen. Bolaget handlas upp 3,5 procent vid 16.30-tiden och en aktie kostar nu 850 kronor.

Läs även: Saabs succé fortsätter – nu över 100 miljarder i börsvärde (Dagens PS)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Sista möjligheten att teckna 22 maj
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS