Dagens PS

Saab når skyarna med stark rapport

Saab stororder
Det är starka siffror som gäller för försvarskoncernen Saab. (Foto: Saab)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 20 juli 2023Publicerad: 20 juli 2023

Saab visar en stark kvartalsrapport med högre resultat än väntat. Samtidigt höjer bolaget sin försäljningsprognos.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är starka siffror som gäller för Saab under det andra kvartalet. Rörelseresultatet landar på 1 065 miljoner kronor. Det är betydligt mer än de 895 miljoner kronor som analytikerna hade förväntat sig. Det är även en rejäl ökning från samma period i fjol som då resultatet landade på 738 miljoner kronor, berättar Di.

Siffror i topp för Saab

Även omsättningen visar starka siffror, och såg den organiska tillväxten öka med 22 procent och landade på 12 475 miljoner kronor, vilket slog förväntningarna som låg på 11 494 miljoner kronor.

”Tillväxten drevs av den höga takten i projekt och leveransvolymer i alla affärsområden, med särskilt starka resultat från Surveillance och Dynamics”, säger Saabs vd Micael Johansson.

Även den justerade rörelsemarginalen var bättre än förväntat, 8,3 procent att jämföra med 7,8 procent och försvarskoncernen passar nu samtidigt på att höja sin prognos för helårsförsäljningen där den organiska försäljningstillväxten istället för 15 procent ser ut att landa på 16-20 procent.

“Baserat på våra nuvarande förväntningar om genomförande av program och leveranser i det andra halvåret, höjer vi vår prognos för försäljningstillväxt 2023”, säger Micael Johansson.

Läs även: Nato-beskedet ger Saab börsbränsle

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
Sista möjligheten att teckna 22 maj
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS