Dagens PS

EQT-rapporten – lägger ned skakig fond

EQT Logotyp
EQT Logotyp (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 14 juli 2023Publicerad: 14 juli 2023

Wallenbergsfärens riskkapitalbolag EQT rapporterar om en ökning av det avgiftsgenererade förvaltade kapitalet under första halvåret och att turbulent fond skrotas.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

När det gäller det avgiftsgenererade förvaltade kapitalet rör det sig om en ökning från 77 miljarder euro under samma tid i fjol till 126 miljarder euro första halvåret i år.

Totalt uppgick det förvaltade kapitalet till 224 miljarder euro under den nu aktuella rapportperioden.

Under perioden investerade riskkapitalbolagets fonder totalt 11 miljarder euro, vilket är 5 miljarder euro mer än motsvarande tid 2022.

“Under det första halvåret har exekvering varit i fokus. Efter att ha slutfört sammanslagningen med BPEA inledde EQT året med att fokusera på att förverkliga potentialen i vår globala plattform för aktivt ägande. Marknaden är fortsatt osäker och det tar längre tid att anskaffa kapital, men EQT har oaktat det gjort investeringar globalt och säkerställt starka kundåtaganden för den senaste generationens flaggskeppsfonder. Vi har även förverkligat vår långsiktiga ambition att erbjuda strategier till individuella investerare”, skriver EQT i ett pressmeddelande.

Läs mer om EQT:s halvårsrapport i övrigt.

Vidare uppger Wallenbergarnas riskkapital att alla insättningar stoppats i fonden EQT Public Value, som uppges ha ett avgiftsgenererat förvaltat kapital på 0,6 miljarder euro.

Di konstaterar att den aktuella fonden skakats av stor turbulens och att nedläggningen riskerar att bli “en våt filt över innehaven” som består av flera kända svenska storbolag.

Vidare skriver tidningen att fondens historia har “kantats av ledningsavhopp och ett skralt facit”.

ANNONS

Läs även: EQT ger upp – drar sig ur kampen om Bundesliga Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS