Spelbolaget Betsson rusar på börsen efter att den amerikanska branschsajten Actionnetworks rapporterat att storbolaget Fanatic förbereder ett bud på det svenska bolaget. Vid 13-tiden svensk tid var Betssons aktie upp drygt 11 procent. 

ANNONS

Fanatic är ett konglomerat värderat till 18 miljarder dollar, motsvarande 155 miljarder svenska kronor. De är branschledande inom sportartiklar och licenser. Nyligen gav de sig också in i branschen för samlarkort där de skaffade rättigheterna till MLB, NFL och NBA, skriver Actionnetworks. Företaget letar nu efter möjligheter att ge sig in i den lukrativa branschen för vadslagning på sport, då fler och fler stater i USA håller på att avreglera marknaden.

Hela sektorn i konsolideringsfas

Efter att ha misslyckats att köpa jättebolaget Draftkings letar nu Fanatic efter andra förvärv, och Actionnetworks skriver att det svenska spelbolaget Betsson är ett av huvudalternativen, tillsammans med Rush Street Initiativ (RSI). Sajten skriver att samtalen varit produktiva och att ”företaget kanske köper en av dem snart”.

”Betsson har ingen verksamhet i USA – men Betsson skulle vara mer ett teknikförvärv för backend och ett ytterligare steg för Fanatics. Även om Betsson har en imponerande iGaming-produkt, opererar de ännu inte i USA”, skriver Actionnetworks.

”Hela sektorn är ju i en konsolideringsfas, så det förekommer mycket spekulationer överallt. Att det kommer att köpas och konsolideras är inte orimligt”, säger Marlon Värnik, spelbolagsanalytiker på Pareto Securities.

Aktien rusar på börsen

”Betsson har en egen sportbok inhouse och på det sättet finns det en logik i att amerikanska aktörer är intresserade. Man har sett amerikanska aktörer som vill komma igång snabbt och då har man tittat utanför USA för att se vad man kan köpa för att skynda på processen att etablera sig på den amerikanska marknaden”, säger Hjalmar Ahlberg, spelbolagsanalytiker på Redeye till Di.

ANNONS
ANNONS

Betssons vd Pontus Lindwall meddelar Di att han inte vill kommentera ryktena. Vid 13-tiden svensk tid var Betssons aktie upp drygt 11 procent.

Läs även: Debut i dag på börsen – aktien rusar över 25 procent [Dagens PS]